From Works

Whalley Road

External view of the scale model of the proposed dormer extension and refurbishment for the Whalley Road project designed by From Works.

Located within the Whalley Range Conservation Area in Manchester, the proposal seeks to extend the existing loft space with the addition of a rear dormer to create an additional bedroom.

The project also includes the reconfiguration of the existing ground floor kitchen, dining space and external patio area to allow for a more rationalised layout that gives greater clarity, functionality and connection to the rear yard.

Internal view of new bedroom within the proposed dormer extension and refurbishment for the Whalley Road project designed by From Works.
Internal view of new dressing room within the proposed dormer extension and refurbishment for the Whalley Road project designed by From Works.
External view of the scale model of the proposed dormer extension and refurbishment for the Whalley Road project designed by From Works.

The proposal intends to open up the ground floor dining room and kitchen to create a greater connection out to the rear courtyard. A new tall back door connects the yard directly into the dining room whilst the folding windows can be opened back in the summer months to bring the outside in to the home. 

Internal view of the refurbished dining room and kitchen within the proposed dormer extension and refurbishment for the Whalley Road project designed by From Works.

© FROM WORKS LTD 2021

Close